PROJECT

Join the revolution!

Voor Action Zoo Humain ontwikkelde BOUGIE een educatief webplatform. Het vertrekpunt is de theatervoorstelling Join the revolution. Het Gentse theatergezelschap Action Zoo Humain wil interculturele vraagstukken bespreekbaar maken. In Join the revolution onderzochten de makers wat de Tunesische Revolutie voor ons vandaag hier in het Westen kan betekenen. Tunesië was het eerste Arabische land waar het volk vijf jaar geleden in opstand kwam tegen de dictatuur. Het was de start van de Arabische Lente. Op het webplatform krijg je inzicht in het en creatieproces en het opzet van de theatermakers. Daarnaast krijg je een beeld van de gebeurtenissen in Tunesië, Egypte, Libië, Syrië en Bahrein. Daarnaast tonen we werk van geëngageerde kunstenaars en opdrachten om zelf aan de slag te gaan.

Bekijk de site hier.