PROJECT

De wereld is om zeep!

BOUGIE is STADSRESIDENT van Kunstencentrum Vooruit. In dat kader werken we al een paar jaar rond de toekomst van de stad door kinderogen. Via verschillende participatieve trajecten gaan we op zoek naar hun visie op de stad en proberen hen te stimuleren om actieve burgers te worden. We laten de kinderen inzien dat ze de toekomst van de stad en de samenleving zélf in handen hebben. Dat ze zelf actie kunnen én moeten ondernemen. Tijdens het (Im)possible Futures Festival van Vooruit werkten we o.a. een aantal sessies met kinderen en kunstenaars uit diverse disciplines. Daarnaast gaan we regelmatig naar scholen en doen we ingrepen in de stad.

In december en januari werken we aan een utopische stadskaart van Gent: DE WERELD IS OM ZEEP! Op de kaart zie je ideeën voor de toekomst van kinderen. Op de achterkant gaan kinderen zelf aan de slag om hun stad van de toekomst te creëren. De kaart wordt gepresenteerd tijdens het Mind the Book festival in maart 2016 in Vooruit.