PROJECT

Stadspiraten

Stadspiraten is een vernieuwend project dat bruggen bouwt tussen de cultuursector en de jeugdwelzijnssector. Het werd ontwikkeld in samenwerking met Cultuurnet Vlaanderen. Kinderen uit stadswijken gaan in jeugdwerkverband op zoek naar De Schat van Vlieg, de zomeractie van Cultuurnet. Na een erfgoed- en kunsteducatieve zoektocht in hun wijk (onder begeleiding van de jeugdwerkers), brengen ze een bezoek aan een erfgoedinstelling in hun eigen stad. Daar krijgen ze een rondleiding op maat. In 2011 en 2012 werkte BOUGIE een proefproject uit in Gent, Antwerpen, Aalst en Genk. Hiervoor werkten we samen met vzw Jong, STAM, Kras Jeugdwerk vzw, Museum Plantin Moretus, Jeugddienst Aalst, Stedelijk museum Aalst, Netwerk, vzw Gigos en Manifesta. De editie van 2013 ging door in 7 Vlaamse steden en gemeenten. In 2014 werd een Stadspiratenspel gemaakt: een kaartspel om op stap te gaan in de eigen buurt. Dit spel is verkrijgbaar bij BOUGIE à 12€. Bestellen en meer info op bougievzw@telenet.be

BOUGIE kreeg van de Vlaamse Overheid, dienst Kunsten en Erfgoed, kunsteducatie een projectsubsidie voor de realisatie van editie 2013 en 2014. In 2015 is een nieuwe editie opgestart met steun van het Participatiefonds. Waarvoor DANK !