PROJECT

Kunstendag voor kinderen

Op de Kunstendag voor kinderen 2014 tekenden kinderen hoe zij de stad van de toekomst zien: een luchttram voert je rond, in de straten meer speelruimte en groen, overal moestuinen én: enkel welriekende mensen in de stad 😉

Op zondag 16 november 2014 deed BOUGIE mee aan de Kunstendag voor Kinderen. In Kunstencentrum Vooruit te Gent werkten we rond street art. Na een wandeling in de buurt langs het werk van enkele geëngageerde street art kunstenaars, gingen de kinderen zelf aan de slag om hun visie over de stad van de toekomst neer te schrijven en tekenen. Nadien bewerkten we een muur in Vooruit met zwarte verf en kopies van de tekeningen.
BOUGIE heeft een structurele samenwerking met Kunstencentrum Vooruit in het kader van STADSRESIDENTEN. We zetten regelmatig acties op poten met en voor kinderen. We denken met hen over de toekomst van de stad en hun eigen rol hierbinnen.