PROJECT

De Kalender van Burger Boef

Minister Pascal Smet roept het schooljaar 2013-2014 uit tot ‘Het jaar van de gezonde voeding’. Daar zijn we in Gent heel blij mee, want met trots stellen we de Kalender van De Bende van Burger Boef: Ontdek een wereld van zotte smaken, geuren en kleuren voor. Deze kalender is een initiatief van WOCK/PBD onderwijs Stad Gent, BOUGIE en het Wijkgezondheidscentrum De Kaai.

Het project De Bende van Burger Boef ontstond en werd uitgetest in verschillende klassen in de Gentse Bloemekeswijk. De beste ideeën verzamelden we in een eeuwigdurende kalender. Deze is een mooie bundeling van het sterkste wat het project opleverde: een verzameling uitdagingen, weetjes, filosofische kwesties, zegswijzen, gedichten, mopjes, recepten, feesten, boeken én origineel beeldmateriaal van kunstenaars en kinderen. We putten hiervoor uit de (kunst)geschiedenis, diverse geloofsovertuigingen, erfgoed en onze multiculturele samenleving.

Met de kalender willen we iedereen die met kinderen werkt, inspireren om op een speelse en creatieve manier kinderen te laten ervaren dat voeding, smaken en geuren lekker en uitdagend zijn. Op die manier helpen we hen misschien een eigen, gevarieerd en gezond smakenpalet te ontwikkelen.

Volg Burger Boef dag na dag, blader willekeurig door de kalender of gebruik hem voor langere themaprojecten.
De Bende van Burger Boef wil:

• kinderen op een niet belerende, speels creatieve en kunstzinnige manier uitdagen om zo gevarieerd mogelijke voeding te proeven.
• kinderen laten ontdekken en ervaren dat eten leuk, lekker en verrassend kan zijn.
• kinderen meenemen op een multiculturele reis doorheen tijd en gebruiken.
• kinderen uitdagen om toe te treden tot ‘De Bende van Burger Boef’.
• kinderen en volwassenen de mogelijkheid bieden om te dwalen binnen culturen, tijden, gebruiken en talen met de bedoeling hen de kans te geven een eigen smakenpalet te ontwikkelen.

 
“Vandaag kennis gemaakt met De bende van Burger Boef op de regiovergadering. Schitterend. 2 leerkrachten hebben mijn exemplaren al mee. Enthousiasme alom. Proficiat!”
Juf Cindy van Henri Dhaese school te Gent

 

Volg de avonturen van Burger Boef hier.

INTERESSE ?

De kalender is te koop voor 18 euro. Woon je in Gent en ben je leerkracht?
Neem dan contact op met de Pedagogische begeleidingsdienst.

Woon je niet in Gent? Stuur een mailtje naar bougievzw@telenet.be voor meer praktische informatie.